Commscope biedt miljarden voor Arris

De Amerikaanse netwerkapparatuurfabrikant Commscope neemt Arris over, leverancier van onder meer tv-decoders en modems. Met de acquisitie is een bedrag van ongeveer 7,4 miljard dollar gemoeid. Commscope verwacht met Arris een sterkere partij te worden in de markt van communicatienetwerken en aanverwante diensten.

De overname van Arris levert Commscope een uitbreiding van zijn portfolio op. Commscope ontwerpt, fabriceert en onderhoudt bedrade en draadloze netwerkapparatuur, terwijl veel producten van Arris zijn bedoeld om via netwerken de toegang tot content te regelen. Zo nam Arris in 2012 de Motorola decoders (set-topboxen) over van Google en volgde in 2015 de inlijving van decoderfabrikant Pace.

Met de activiteiten van Arris verwacht Commscope bovendien beter te kunnen inspelen op trends in de markt. Het gaat dan onder meer om de convergentie van netwerken, de alomtegenwoordigheid van glasvezel- en mobiele verbindingen, de opkomst van 5G, de grootschalige inzet van IoT en de veranderende netwerkarchitecturen. Met Arris erbij zou Commscope ook op lange termijn relevante producten en diensten kunnen aanbieden.

Ruckus

Arris is zelf ook actief in de fabricage van netwerkapparatuur en bijbehorende software. Eind 2017 nam het bedrijf hiertoe Ruckus Wireless over van Broadcom. Via Ruckus levert Arris modems, Wi-Fi routers, gateways, switches alsmede cloud- en softwaretoepassingen. Dit gebeurt voornamelijk aan grote ondernemingen, kabelbedrijven en aanbieders van mobiele telefonie.

De overname door Commscope is mede mogelijk doordat investeringsmaatschappij The Carlyle Group opnieuw een belang in Commscope neemt. De maatschappij stelt een miljard dollar ter beschikking in ruil voor 16 procent van de aandelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-09T15:08:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.