Legrand neemt smart home-specialist Netatmo over

Slimme thermostaat camera

Apparaten van Netatmo (slimme camera en thermostaat)

Legrand, de Franse specialist in elektrische uitrustingen en gebouwinfrastructuur, neemt het eveneens Franse Netatmo over. Dat bedrijf is vooral bekend voor zijn smart home-installaties, zoals slimme camera’s en thermostaten.

De acquisitie van Netatmo, waarvan het merk geïntegreerd wordt in het portfolio van Legrand, maakt het voor Legrand mogelijk om zijn aanwezigheid in de smart home-markt te verstevigen en de ontwikkeling van verbonden oplossingen te versnellen.

Legrand was al sinds 2015 aandeelhouder van het in 2011 opgerichte Netatmo en lijft het bedrijf nu dus helemaal in. Netatmo werkt al samen met bedrijven in de bouwsector via het partnerschapprogramma ‘with Netatmo’ om slimme geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen die passen in de thuisinfrastructuur. Op deze manier heeft Netatmo samen met Legrand verschillende connected home management-oplossingen ontwikkeld.

Netatmo heeft 225 mensen in dienst, waarvan 130 ingenieurs. Zij vervoegen nu de R&D-afdeling van Legrand. Het bedrijf genereert zo’n 45 miljoen aan omzet per jaar. Het beursgenoteerde Legrand tikt op een jaaromzet van ongeveer 5,5 miljard euro af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-15T11:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.