Nokia start overkoepelende divisie voor 5G

De Finse telecomreus Nokia heeft een nieuwe afdeling in het leven geroepen die zich specifiek op 5G zal richten: Access Networks Division. Tegelijk kondigt het ook verschuivingen aan binnen zijn directie.

Nokia heeft een uniek voordeel door in het 5G-tijdperk een volledige end-to-end-portfolio te kunnen aanbieden, zegt ceo Rajeev Suri. ‘Door een eenduidige Single Access-organisatie op te zetten, die zowel mobiele als vaste netwerken omvat, kunnen we onze klantfocus verbeteren, onze managementstructuur vereenvoudigen en meer efficiënt gebruikmaken van onze volledige portfolio.’

De Access Networks-afdeling zal bestaan uit de huidige afdelingen Mobile Networks en Fixed Networks Business Group. Het hoofd van Mobile Networks wordt Tommi Uitto, een veteraan met 23 jaar Nokia-ervaring op de teller. Zijn meest recente job was hoofd van Mobile Networks Product Sales sinds de overname van Alcatel-Lucent. Een directeur voor Fixed Networks wordt nog gezocht.

De veranderingen gaan in op 1 januari volgend jaar. De nieuwe leiders van die twee divisies zullen rapporteren aan het nieuwe hoofd van Access Networks, ook zijn of haar naam is nog niet bekend.

Nokia maakt ook bekend dat Marc Rouanne, de huidige directeur van Mobile Networks, afscheid neemt van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-22T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.