Samsung stopt ruim 100 miljard in chipproductie

Samsung

Samsung heeft een investeringsplan bekendgemaakt om tegen 2030 de grootste chipproducent ter wereld te worden. De Zuid-Koreaanse elektronicareus heeft daarvoor een bedrag van liefst 133 biljoen Won, omgerekend 103 miljard euro, vrijgemaakt.

Iets meer dan de helft van het geld (73 biljoen Won) gaat naar onderzoek en ontwikkeling in Zuid-Korea, zegt Samsung in een persbericht. Zestig biljoen Won is bestemd voor productie-infrastructuur. Tot 2030 zal Samsung gemiddeld zo’n 8,5 miljard euro per jaar investeren.

Het geld moet van Samsung op tien jaar niet alleen de grootste chipproducent ter wereld maken, het zal ook goed zijn voor zo’n 15.000 extra jobs in r&d.

Samsung is nu al de grootste producent van geheugenchips ter wereld, maar moet op het gebied van processoren nog concurrenten als Intel laten voorgaan. Ook het produceren van chips in opdracht van derden (zoals Apple) wordt de komende jaren een belangrijke markt voor het concern. Daar is nu het Taiwanese TSMC nog een grote naam. Daarnaast maakt het bedrijf ook chips voor eigen gebruik in bijvoorbeeld smartphones (de Exynos-reeks).

Vorige zomer heeft Samsung ook al een groot investeringsprogramma bekendgemaakt, voor 139 miljard euro. Dat geld was toen vooral bestemd voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie (ai), 5G, halfgeleiders en biofarma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-24T11:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.