Nederland en België in top-10 snelste 4G-landen

Zowel België als Nederland staan in de top-tien van landen met de snelste 4G-verbindingen ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van OpenSignal. Nederland staat zelfs op een haar na in de top-drie (vierde plaats achter Canada), België komt op de negende plaats en eindigt net achter Denemarken.

Gemiddeld 42,4 Mbps, dat is de gemiddelde snelheid van een 4G-verbinding in Nederland, concludeert OpenSignal. In België is dat 34,2 Mbps.  De uploadsnelheid tikt op respectievelijk 12,2 Mbps en 11,9 Mbps af.

De snelste 4G-verbindingen ter wereld vond OpenSignal in Zuid-Korea. Daar kan gedownload worden aan een gemiddelde snelheid van 52,4 Mbps. Noorwegen komt op de tweede plaats (48,2 Mbps), gevolgd door Canada (42,5 Mbps).

De beschikbaarheid van 4G is 92,8 procent in Nederland en 90,4 procent in België. Nederland staat daarmee op de zesde plek. Zuid-Korea, Japan, Noorwegen, Hong Kong en de Verenigde Staten maken de top-vijf uit voor dit criterium. België staat op twaalf.

OpenSignal baseert zijn cijfers op drie miljard metingen op 43 miljoen smartphones. Bekijk hier het hele rapport met de prestaties van 87 landen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-31T10:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.