Doorbraak 5G komt sneller dan verwacht

Telecommasten

Tegen eind 2024 zal 45 procent van de wereldbevolking in een gebied wonen met 5G-dekking. Er zullen dan 1,9 miljard 5G-abonnementen zijn. Dat voorspelt Ericsson in zijn laatste 'Mobility Report’. Eind vorig jaar ging het bedrijf nog uit van 1,5 miljard abonnementen.

Het cijfer van 45 procent zou zelfs tot 65 procent kunnen oplopen, omdat spectrum-sharing-technologie 5G-implementaties op LTE-frequentiebanden mogelijk maakt. Daardoor is van bestaande 4G-installaties gebruik te maken. Sommige providers gebruiken op die manier ook nog ambitieuzere doelen, zegt Ericsson, tot wel negentig procent dekking van de bevolking binnen het jaar.  

Naarmate 5G-apparaten steeds beschikbaar worden en er meer 5G-netwerken live gaan, worden tegen het einde van 2019 meer dan tien miljoen 5G-abonnementen wereldwijd geprojecteerd. De verwachting is dat de opname van 5G-abonnementen het snelste zal zijn in Noord-Amerika, met 63 procent in 2024. Noordoost-Azië volgt op de tweede plaats (47 procent) en Europa op de derde plaats (40 procent). 

Wat dataverkeer betreft, denkt Ericsson dat we tegen het eind van 2024 zowat 131 exabyte of 131 miljoen terabyte per maand zullen verstoken, waarvan 35 procent over 5G-netwerken. Een groot deel van dat verbruik zal op rekening van machines komen. Er zijn nu wereldwijd een miljard cellulaire iot-verbindingen, een cijfer dat naar verwachting zal stijgen tot 4,1 miljard tegen het einde van 2024, waarvan 45 procent wordt vertegenwoordigd door massive iot. Industrieën die massive iot gebruiken, omvatten hulpprogramma's met slimme meters, gezondheidszorg in de vorm van medische wearables en transport met tracking-sensoren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-11T10:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.