ICT Group lijft Proficium in

Deal handen schudden overname

De Barendrechtse dienstverlener ICT Group neemt Proficium over. Dat bedrijf uit Breukelen biedt consultancydiensten en detachering in de infrastructuurmarkt. De overname wordt naar verwachting in augustus dit jaar afgerond. Er zijn geen financiële details gecommuniceerd.

Proficium is een leverancier op de Nederlandse infrastructuurmarkt. Het ontwikkelt en implementeert tooling- en database-applicaties. De organisatie heeft ruim twintig medewerkers in dienst en realiseert een jaaromzet van zo’n drie miljoen euro.

ICT Group focust zich op de thema’s smarter industries, smarter cities en smarter health. Met de overname van Proficum wil ICT Group zijn diensten op het gebied van asset management en maintenance engineering versterken.

ICT Group hanteert een buy-and-build-strategie, waarbij het zowel organisch als via overnames wil groeien. In het boekjaar van 2018 realiseerde de groep een nettowinst van 9,4 miljoen euro. Dat is een toename van tachtig procent ten opzichte van een jaar eerder. Een groot deel van de groei dankt het aan de recente overnames, zoals NedMobiel en een belang in de startup Ict Mobile.

België

Het hoofdkantoor van ICT Group is gevestigd in Barendrecht. Daarnaast beschikt de groep over vestigingen in Bergen op Zoom, Deventer, Eindhoven, Oosterhout, Groningen en Maastricht-Airport. De organisatie is sinds 2018 bovendien actief in België vanuit een kantoor in Aartselaar bij Antwerpen. Het bedrijf investeerde vierhonderdduizend euro om deze Belgische vestiging op te starten.

In totaal werken ruim 1.250 mensen bij ICT Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-26T11:19:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.