Extreme Networks koopt Aerohive voor 272 miljoen

Deal handen schudden overname

Het Amerikaanse Extreme Networks, gespecialiseerd in softwaregedreven netwerken, neemt het eveneens Amerikaanse Aerohive over, dat naam maakte met cloudbeheerde netwerken. Met de deal is 272 miljoen dollar, omgerekend zo'n 244 miljoen, gemoeid.

De overname van Aerohive, dat in 2006 werd opgericht, moet cloudbeheer- en edge-mogelijkheden toevoegen aan de portfolio van Extreme Networks en de positie van Extreme in draadloze netwerken versterken. Het bedrijf houdt zich ook bezig met kunstmatige intelligentie en machine learning.

Aerohive was naar eigen zeggen een van de eerste bedrijven die met - controllerloze wifi en cloudgebaseerde wifi op de proppen kwam. Recent bracht het ook een van de eerste wifi 6 access points op de markt. Het heeft zo’n dertigduizend klanten in onder meer onderwijs, retail, gezondheidszorg en overheden. De overname breidt de expertise van Extreme Networks in wifi en network access control (nac) verder uit met cloudbeheer. Via Aerohive wil Extreme het aandeel van abonnementsformules in zijn omzet laten stijgen tot 30 procent.

De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 rond zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-26T15:28:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.