Rittal in zee met Atos en Siemens voor edge computing

Handen

Het Duitse Rittal, aanbieder van behuizings- en kasttechniek, stroomverdelingssystemen en systeemklimatisering, gaat een partnership aan met Siemens en Atos. Samen gaan ze intelligente Edge Data Center-systemen voor de industrie, smart cities, retail, energie- en nutsbedrijven en de publieke sector ontwikkelen.

Het nieuwe Intelligent Edge Data Center (IEDC) dat het trio voorstelt, is een maximaal configureerbare datacenteroplossing waarmee bedrijven iot-gegevens in realtime kunnen verwerken. Onderdelen van deze oplossing zijn MindSphere, het cloudgebaseerde, open iot-besturingssysteem van Siemens, de nieuwe BullSequana Edge Computing-server en BullSequana S-Server alsook Codex Cloud Industrial Supervision (CIS) van Atos. Dit is de iot-backbone van het systeem en maakt het mogelijk om sensoren binnen een IEDC met elkaar te verbinden. Het IEDC is ook aan andere Edge Data Centers te koppelen om zo een netwerk te vormen.

De ot (operational technology)-infrastructuur is ontwikkeld door Rittal en ontworpen als een Edge Data Center. Daardoor is de exploitatie direct bij het ontstaan van de brongegevens mogelijk. Dit maakt een realtime-verwerking van de iot-data mogelijk wat moet resulteren in een snellere analyse van de gegevensstromen en betere automatiseringsprocessen. Voor de it-infrastructuur bieden Atos en Siemens softwaresystemen voor iot-toepassingen en Edge-systemen die de registratie, berekening en analyse van data ondersteunen.

Het IEDC is verkrijgbaar in verschillende vermogensklassen, van wandmontage-koelaggregaat of it-rack tot aan een krachtige en schaalbare Data Center Container. Rittal ziet toekomst voor het systeem in Industry 4.0, de gedigitaliseerde detailhandel (smart retail) tot aan de gedigitaliseerde gezondheidszorg (smart healthcare), maar ook smart cities of de opbouw van het mobiele 5G-netwerk. In het laatste geval kan een IEDC de gegevens direct bij de zendmast voor mobiele communicatie verwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-28T09:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.