5G brengt miljardeninvesteringen mee in Azië

De mobiele operators in Azië zijn van plan om tussen 2018 en 2025 een slordige 370 miljard dollar te investeren in het uitbouwen van 5G-netwerken. Dat blijkt uit de nieuwste Asia Pacific-editie van de Mobile Economy-reeks van de GSMA, vandaag gepubliceerd op MWC19 in Shanghai.

‘s Werelds eerste landelijke 5G-netwerken zijn eerder dit jaar live gegaan in Zuid-Korea en verwacht wordt dat vierentwintig Aziatische markten tegen 2025 5G zullen lanceren. Naar verwachting zal 5G in de komende vijftien jaar bijna negenhonderd miljard dollar bijdragen aan de economie van de regio.

China test momenteel 5G in alle grote steden en provincies, waaronder Shanghai, voorafgaand aan commerciële lanceringen volgend jaar. Naar verwachting zal tegen 2025 28 procent van de Chinese mobiele verbindingen op 5G-netwerken draaien, wat een derde van alle 5G-verbindingen wereldwijd vertegenwoordigt.

In totaal hebben operatoren in Azië voor 574 miljard dollar investeringen op het programma staan tussen 2018 en 2025. Twee derde daarvan (370 miljard) is voor 5G. China alleen al neemt daarvan 184 miljard voor zijn rekening. Het mobiele ecosysteem in Azië is goed voor achttien miljoen arbeidsplaatsen.

Eind vorig jaar waren er zo’n 2,8 miljard unieke gsm-abonnees in Azië of iets meer dan twee derde van de totale bevolking. Tegen 2025 worden dat er 3,1 miljard of 72 procent. De aanwas is wel aan het afzwakken omdat de meeste markten stilaan verzadigd zijn. Bijna alle nieuwe mobiele abonnees tussen 2018 en 2025 komen uit zes landen: Indië, China, Pakistan, Indonesië, Bangladesh en de Filipijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-28T09:10:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.