Equinix en GIC gaan samen datacenters ontwikkelen

servers datacenter

De Amerikaanse datacenterspecialist Equinix vormt samen met het Singaporese staatsfonds GIC een joint venture die datacenters gaat ontwikkelen in Europa. Het samenwerkingsverband is meer dan een miljard euro waard.

De datacentervestigingen binnen de joint venture zullen xScale worden gedoopt en moeten gaan voorzien in de netwerkbehoeften van hyperscale-bedrijven, zoals Alibaba, Amazon, Microsoft Azure, Oracle en Google. Door de connecties van xScale te bundelen met de bestaande acces points bij Equinix moeten er nog snellere interconnectiesnelheden mogelijk worden, zegt het bedrijf.

De datacenters van xScale zullen op of in de buurt van bestaande IBX-campussen (Intenational Business Exchange) van Equinix gevestigd worden, waardoor klanten van Equinix ook op deze locaties gebruik kunnen maken van Equinix’ interconnectie en edge services. De eerste locaties worden Amsterdam, Frankfurt (twee sites) en Londen.

Het nieuwe bedrijf wordt voor tachtig procent eigendom van GIC, de rest is van Equinix. Equinix is momenteel aanwezig in 52 landen. Equinix verwacht dat tegen 2021 de groei in verkeer van data exchanges met bedrijven en cloud- en networkserviceproviders tien keer hoger zal liggen dan de groei van het publieke internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-08T11:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.