Equinix en GIC gaan samen datacenters ontwikkelen

servers datacenter

De Amerikaanse datacenterspecialist Equinix vormt samen met het Singaporese staatsfonds GIC een joint venture die datacenters gaat ontwikkelen in Europa. Het samenwerkingsverband is meer dan een miljard euro waard.

De datacentervestigingen binnen de joint venture zullen xScale worden gedoopt en moeten gaan voorzien in de netwerkbehoeften van hyperscale-bedrijven, zoals Alibaba, Amazon, Microsoft Azure, Oracle en Google. Door de connecties van xScale te bundelen met de bestaande acces points bij Equinix moeten er nog snellere interconnectiesnelheden mogelijk worden, zegt het bedrijf.

De datacenters van xScale zullen op of in de buurt van bestaande IBX-campussen (Intenational Business Exchange) van Equinix gevestigd worden, waardoor klanten van Equinix ook op deze locaties gebruik kunnen maken van Equinix’ interconnectie en edge services. De eerste locaties worden Amsterdam, Frankfurt (twee sites) en Londen.

Het nieuwe bedrijf wordt voor tachtig procent eigendom van GIC, de rest is van Equinix. Equinix is momenteel aanwezig in 52 landen. Equinix verwacht dat tegen 2021 de groei in verkeer van data exchanges met bedrijven en cloud- en networkserviceproviders tien keer hoger zal liggen dan de groei van het publieke internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-08T11:19:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.