2019 is jaar van Windows 10

2019 lijkt het jaar te worden van de doorbraak voor het besturingssysteem Windows 10. Dit laatste besturingssysteem van Microsoft steekt Windows 7 naar de kroon.

Dit blijkt uit een marktanalyse van markt intelligentie specialist Smart Profile, in opdracht van Computable België. Hierbij werden de it-beslissingsnemers van 4.552 Belgische bedrijven met meer dan vijftig werknemers ondervraagd.

Sterke stijging

Vier jaar geleden had Windows 10 nog maar amper marktaandeel, terwijl Windows 7 toen 93 procent liet optekenen en Windows XP in 2015 nog 30 procent haalde.

De opmars van Windows 10 is alvast opmerkelijk. Vorig jaar werd door 48 procent van de bedrijven gebruik gemaakt van Windows 10, in 2019 is dit gestegen naar 67 procent. 

Hiermee zit het Windows 7 op de hielen, dat met 71 procent vandaag nog wel net het meest geïnstalleerde besturingssysteem blijft.

Sectoren

De it-, telecom- & utilities-sector (82 procent) en het onderwijs (80 procent) lopen voorop inzake Windows 10. Terwijl de gezondheidszorg (56 procent) een opvallende achterblijver is. 

In die zorgsector wordt ook nog het meest gebruik gemaakt van Windows XP (4 procent).  

Het is intussen ook duidelijk dat Windows 8 als besturingssysteem altijd maar een tussenpaus is geweest in de bedrijfswereld. Windows 8 werd nooit door meer dan een vijfde van de Belgische bedrijven gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-15T11:07:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.