T-Systems laat nieuwe luchthaven Peking draaien

Dit artikel delen:
Luchthaven

Beijing Daxing International Airport Copyright Zaha Hadid Architects / Hufton + Crow

Digitale dienstverlener T-Systems verzorgt het procesmanagement voor een veilige en efficiënte afhandeling van alle luchthavenprocessen op Beijing Daxing International Airport. De Smart Airport Software van het bedrijf is daarvoor volledig afgestemd op de specifieke behoeften van de nieuwe luchthaven.

Voor de nieuwe luchthaven van Beijing ontwikkelde T-Systems (een dochter van Deutsche Telekom) alle softwaresystemen op maat. Hiermee kunnen jaarlijks zo’n honderd miljoen passagiers veilig en snel naar hun bestemming gebracht worden. De luchthaven zal per jaar naar verwachting 880.000 vluchten afhandelen. Na oplevering van alle start- en landingsbanen en de geplande uitbreidingen is Beijing Daxing International Airport een van de grootste luchthavens ter wereld. De luchthaven maakt eveneens gebruik van een ‘collaboration platform’ van T-Systems die de integratie van zeventig partnersystemen voor verschillende luchthavenactiviteiten mogelijk maakt.  

De Smart Airport Software van T-Systems wordt wereldwijd al op meer dan veertig luchthavens gebruikt. De software analyseert, verwerkt en visualiseert alle vluchtrelevante data van een complete luchthaven in realtime, inclusief die van de luchtverkeersleiding, luchtvaartmaatschappijen, gronddiensten en andere dienstverleners. Het controlesysteem moet zo voor een vloeiende coördinatie van vluchtbewegingen en grondafhandelingsprocessen zorgen en de efficiëntie van de luchthaven en de punctualiteit van de vluchten verzekeren.

De bouw van de luchthaven duurde vijf jaar en kostte bijna 17,5 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-07T16:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.