Belnet verbetert operatie met Servicenow

Succes

Internetprovider Belnet heeft de it service management (itsm)-oplossing van Servicenow in gebruik genomen. Hiermee wil het zijn operationele prestaties verbeteren. Bijvoorbeeld door een efficiëntere dienstverlening en verbeterde klantenservice te bieden. De implementatie is door Fujitsu gerealiseerd.

Belnet wilde zijn opensource ticket request system (otrs)-software op basis van opensourcesoftware vervangen omdat die aan het einde van zijn levenscyclus was. Het koos Servicenow als het uitvoeringsplatform voor zijn itsm-cloudstrategie. Naast het inbouwen van itil-processen om it-diensten af te stemmen op de behoeften van het bedrijfsleven, consolideert de nieuwe Servicenow-omgeving van Belnet alle legacy-informatie die nodig is voor servicedesk-medewerkers en operationele teams om hun taken uit te voeren.

Belnet is via deze implementatie overgestapt naar de cloud. Hiermee heeft het naar eigen zeggen meer controle over de kosten en wint het aan flexibiliteit in vergelijking met het beheer van een eigen platform. Daar bovenop legt de Servicenow-oplossing de basis voor de toekomstige digitale transformatiestrategie van Belnet. De internetprovider overweegt daarvoor om naast de Itsm-oplossing ook het gehele platform van Servicenow in gebruik te nemen.

Belnet koos Fujitsu als partner voor deze modernisering, gebruikmakend van een raamovereenkomst die Fujitsu sloot met Smals, een Belgische vzw die welzijnsinstituten en overheidsdiensten ondersteunt en begeleidt op vlak van it-management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-16T12:02:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.