Eurofiber doet drievoudige overname in Frankrijk

Glasvezelleverancier en datacenteraanbieder Eurofiber heeft de overname van drie Franse (zuster)bedrijven aangekondigd: Eurafibre, ATE en Eura DC. Vanuit hun vestigingen in Rijsel bieden deze bedrijven diensten in het noorden van Frankrijk aan op het gebied van glasvezel, cloudoplossingen, managed services en serverhostingdiensten in datacenters.

De drie Franse ondernemingen worden geleid door dezelfde ceo (Maxence Rousseau) en exploiteren samen een zowat tweeduizend kilometer lang glasvezelnetwerk en twee lokale datacenters. Die bedienen onder meer honderdvijftig bedrijventerreinen en tweehonderd bedrijfsvestigingen in Noord-Frankrijk.

Het trio vertoont sterke overeenkomsten met de Eurofiber-ondernemingen, zowel qua fijnmazigheid van hun netwerken als hun visie op open digitale infrastructuren, zegt Eurofiber. Die laatste bepaalt bijvoorbeeld dat klanten naar eigen wens hun connectiviteit, colocatie en cloudinfrastructuurdiensten kunnen kiezen,en daarmee de vrijheid hebben om zelf hun diensten, toepassingen en aanbieders te bepalen.

‘We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Eurafibre, ATE en Eura DC’, zegt Eurofiber-ceo Alex Goldblum. ‘Deze bedrijven passen perfect bij onze ambitie voor groei binnen Europa, vooral vanwege hun focus en hun welverdiende reputatie voor klanttevredenheid.’

Zowel ceo Maxence Rousseau als zijn cfo/coo Sophie Lebrecht blijven aangesteld in hun huidige rollen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-26T16:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.