Kidslife communiceert volledig in de cloud

Cloudeducatie

De Antwerpse Cloud Group heeft een complete setup van vaste en mobiele telefonie voor het kinderbijslagfonds Kidslife geïnstalleerd. Er werden veertien locaties over heel Belgïe omgezet naar de cloud, goed voor tweehonderd gebruikers.

Het kinderbijslagfonds Kidslife werd begin 2019 opgericht door drie Belgische hr-dienstengroepen: Liantis, Group S en Easypay. Ondertussen betaalt de organisatie meer dan 250.000 gezinnen hun kinderbijslag uit.

‘Gezien onze strakke deadline, was het belangrijk een betrouwbare partner te vinden die snel kon schakelen’, vertelt Dieter Windels, ondersteunend ict-coördinator van Kidslife. Naast de snelheid in opzet, was ook de administratieve afhandeling van de nummer-migraties volgens Windels een uitdaging.

KidsLife omvat drie verschillende organisaties met elk een eigen systeem op verschillende sites met daaraan gekoppeld verschillende eigen en gedeelde nummerreeksen. Een onderdeel dat Cloud Group ook volledig op zich heeft genomen. Windels: 'Half september zaten we voor het eerst samen met de mensen van Cloud Group en vanaf half november zijn we begonnen met de migratie. Deze werd succesvol afgerond begin december.’

Naast de traditionele, vaste telefonie, steunt een deel van de integratie op mobiele telefonie. Ook dat mobiele luik heeft Cloud Group volledig in eigen beheer. De Vlaamse b2b-telecomoperator heeft naar eigen zeggen meer dan duizend klanten en draait ruim twee miljoen euro omzet. Sinds kort behoren ook Mediafin (uitgever van de kranten De Tijd en L’Echo) en Leasinvest tot het klantenbestand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-14T10:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.