SAP onderhoudt S/4 Hana tot 2040

Het onderhoud van Business Suite 7 verlengd tot 2027, met optie tot eind 2030

SAP

SAP, leverancier van bedrijfssoftware, heeft deze week bekendgemaakt dat S/4 Hana tot 2040 wordt onderhouden. Daarnaast wordt het onderhoud van Business Suite 7 verlengd tot 2027, met de mogelijkheid om dit tot eind 2030 te vast te houden.

SAP had het onderhoud van Business Suite 7 gegarandeerd tot ten minste 2025. Hans de Labije, directeur van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG), is blij met de verlenging. Hij geeft aan dat de datum van 2025 bij veel organisaties zorgde voor druk. ‘Meer tijd betekent ook dat onze leden meer gelegenheid hebben om de overstap naar S/4 Hana niet als een technische migratie te zien, maar als onderdeel van een businesstransformatie’, zegt hij.

Voor S/4Hana heeft SAP het onderhoud tot 2040 toegezegd. Voor SAP Business Suite 7 is het standaardonderhoud verlengd tot eind 2027, met twee opties voor onderhoud vanaf 2028 tot eind 2030. De eerste mogelijkheid is het reeds bestaande model van ‘extended maintenance’, waarbij voor twee procent extra maintenance fee alle ondersteuningsdiensten van SAP beschikbaar zijn. Tweede optie is een model, customer specific maintance, waarbij support voor bekende issues wordt geboden zonder extra kosten.

VNSG: Niet afwachten met digitale transformatie

Voorzitter van de VNSG Jan-Willem van der Meere raadt bedrijven aan om ondanks de verruiming van de onderhoudstermijn voor Business Suite 7 niet af te wachten. ‘Veel ondernemingen zijn druk bezig met hun strategie en het vormgeven van hun producten en diensten in een snel veranderende, competitieve wereld. De langere onderhoudstermijn biedt organisaties de kans om de mogelijkheden van S/4 Hana en SAP-innovaties goed te begrijpen en te focussen op gewenste organisatieveranderingen en verbetering van bedrijfsprocessen’, aldus de voorzitter. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-07T09:30:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.