Skeyes gaat digitale controletorens bouwen

reizen landing

De luchtverkeersleider Skeyes gaat digitale controletorens bouwen op zes Belgische luchthavens. Zo’n digitale toren kan het luchtverkeer begeleiden op verschillende luchthavens tegelijk via camera’s en augmented reality. Dat meldt De Tijd.

De digitale torens bestaan uit een controlecentrum die beelden binnenkrijgen van camera’s die op de luchthavens geplaatst worden. De klassieke uitkijkposten in de controletorens worden dus overbodig.

Hoeveel van die digitale centra er precies komen, staat nog niet vast. Dat zal deel uitmaken van de aanbesteding. 'De voorwaarden en de planning van de uitvoering zullen worden besproken met de uitbaters van de luchthaveninfrastructuur, rekening houdend met de noodzaak om de huidige torens te vernieuwen', klinkt het in een mededeling.

Het contract moet eind dit jaar toegekend worden en vanaf 2021 worden de centra geleidelijk uitgerold. Daar is een investering van 24 miljoen euro mee gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-19T11:13:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.