Octoscope bouwt testapparatuur voor wifi 6e

wi-fi

Het Amerikaanse Octoscope, dat testapparatuur voor draadloze netwerken bouwt, heeft zijn Octobox-testkit klaargemaakt voor de nieuwe 6 GHz-band. Deze werd recent door de FCC goedgekeurd voor de nieuwe wifi 6e-standaard.

De nieuwe 6e-standaard voegt 1.200 Mhz spectrum toe (tot 7,125 Ghz) waardoor er veertien nieuwe 80 MHz-kanalen en zeven nieuwe 160 Mhz-kanalen ter beschikking komen. Dit spectrum zal van pas komen bij bijvoorbeeld het streamen van video’s met heel hoge resolutie of vr-toepassingen. De Octobox is geverifieerd om de gehele wifi 6e-band en daarbuiten te ondersteunen. Alle rf-subsystemen zijn nu gespecificeerd tot 7,5 GHz.

Octobox is een kant-en-klaar geautomatiseerd testsysteem voor het testen van wifii-apparaten en -systemen. Het komt met alle middelen om de prestaties, roaming en bereik te testen en de wifi-radio’s op de proef te stellen. De testmogelijkheden omvatten onder meer protocolbewaking, het genereren van testverkeer, bewegings- en multipad-emulatie, het genereren van interferentie en het emuleren van apparaten.

De Octobox is bestuurbaar via een unified interface in een browser (aanstuurbaar via een Node.js-webserver) en te automatiseren via een api. De testresultaten worden opgeslagen in een MongoDB-database, zodat meerdere teams kunnen samenwerken door de automatiseringsscripts en testresultaten te delen. De apparatuur van Octobox wordt gedistribueerd door Tucana.

De wifi 6e-specificaties werden begin dit jaar aangekondigd door de Wi-Fi Alliance. De standaard ondersteunt verbindingen op 6 Ghz, boven op de gewone wifi-banden van 2,4 en 5 Ghz. Wifi 6e is een uitbreiding van de eerdere wifi 6-standaard (ook wel 802.11ax genoemd). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-11T09:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.