Nokia en Dell scharen zich achter Sonic

Nokia verlengt zijn steun voor het Sonic-initiatief. Dat ontwikkelt een opensource-besturingssysteem gebaseerd op Linux dat zich specifiek op datacenters richt. Microsoft is de grote motor van de organisatie. Ook Dell kondigt aan dat het met Sonic aan de slag gaat.

Nokia zegt dat haar jarenlange ervaring bij het bouwen van ip-netwerken goed van pas komt bij het ontwikkelen van een systeem voor datacenters met hoge capaciteit. Het bedrijf schaart zich dan ook opnieuw bij het Sonic-ecosysteem (Software for Open Networking in the Cloud). 

‘Het Sonic-initiatief vertegenwoordigt weer een andere dimensie van onze samenwerking met Microsoft, en is in overeenstemming met onze toewijding aan klanten die de grootste en meest geavanceerde datacenterinfrastructuren bouwen’, zegt Sri Reddy, topman bij Nokia. ‘We brengen graag onze ervaring in om de meest robuuste en capabele Sonic-implementatie te leveren.’

Dell Technologies kondigt op zijn beurt Enterprise Sonic Distribution aan, die Sonic integreert in zijn Dell EMC PowerSwitch Open Networking-hardware. Het gaat om een commercieel ondersteunde versie van Sonic die door ondernemingen is te gebruiken.

'Onze klanten worstelen om hun netwerken te onderhouden en te schalen, terwijl een hybride cloud-benadering essentieel is voor hun succes', zegt Tom Burns van Dell. 'Door switch-software op te splitsen in meerdere componenten in containers, bieden wij ondernemingen de middelen om het beheer van massieve en complexe netwerken drastisch te vereenvoudigen en de beschikbaarheid in een cloudmodel te verhogen.'

Sonic werd aanvankelijk ontwikkeld door Microsoft voor Azure-cloud, maar is ondertussen opensource gemaakt. De software is beschikbaar op GitHub. Het draait op switches en asics van meerdere bedrijven. Ook onder meer Facebook, Juniper, Broadcom, Tencent, Alibaba en Cisco zijn bij het project betrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-13T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.