Red Hat en AWS introduceren Amazon Red Hat OpenShift

containers

Amazon en Red Hat gaan hun samenwerking uitbreiden en introduceren Amazon Red Hat OpenShift, een gezamenlijk beheerde en ondersteunde AWS Enterprise Kubernetes-service.

Met de nieuwe service moeten bedrijven sneller applicaties kunnen bouwen en implementeren op basis van AWS met Red Hats Kubernetes-platform. Ze kunnen daarbij dezelfde tools en api’s gebruiken die ze gewend zijn. Ontwikkelaars kunnen containertoepassingen maken die snel integreren met AWS cloud-native services. Daarvan zijn er al meer dan 170.

AWS Red Hat OpenShift is een soortgelijke dienst als Azure Red Hat OpenShift: klanten hebben een werkstroom voor facturering en aankoop van Managed Red Hat OpenShift op AWS, in plaats van te moeten werken via Red Hat- en AWS-cycli afzonderlijk.

De combinatie van Red Hat en AWS moet bedrijven in staat stellen cloud-native-systemen te ontwikkelen ‘met beveiliging van enterprise-niveau, die bovendien flexibel zijn, beter presteren en tegelijkertijd kostenefficiënt zijn’, klinkt het.

‘In tegenstelling tot sommige leveranciers in de markt, zien wij enterprise Kubernetes niet als echt succesvol als het gebaseerd is op een legacy-virtualisatie-infrastructuur’, zegt Sathish Balakrishnan, topman bij Red Hat. ‘Red Hat ziet het als volledig open en schaalbaar cloud-native-platform voor grote organisaties dat innovatie bevordert. Met de introductie van Amazon Red Hat OpenShift bundelen we onze krachten in opensourcetechnologieën, waaronder Kubernetes, met AWS, een partner met wie we jarenlang samenwerken en die marktleider is op het gebied van publieke-cloud-infrastructuren en -diensten.’

Direct toegankelijk

Red Hat OpenShift is al het grootste zakelijke Kubernetes-platform ter wereld, claimt Balakrishnan, en wordt door meer dan tweeduizend klanten wereldwijd gebruikt. Het aanbod van AWS-clouddiensten (computing, opslag, netwerken, database, analytics en machine learning) is nu direct toegankelijk via Amazon Red Hat OpenShift. Dit moet het gemakkelijker om snel applicaties te bouwen, te gebruiken en te schalen via een gekende beheerinterface.

Amazon Red Hat OpenShift is nog niet breed beschikbaar. Momenteel wordt door beide bedrijven een early access-programma voorbereid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-15T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.