Bob Voss leidt ontwikkeling Single Pair Ethernet

Panduit hoofdingenieur single pair ethernet

Bob Voss, hoofdingenieur bij netwerkspecialist Panduit, is door de Ethernet Alliance aangesteld als voorzitter van de Single Pair Ethernet (SPE)-subcommissie. Die gaat een nieuwe standaard maken voor BASE-T1 Ethernet tot duizend meter.

Single Pair Ethernet is een ethernetstandaard waarbij slechts een paar kabels gebruikt wordt om de data te versturen, in tegenstelling tot het gangbare dubbele paar. Dat betekent lagere kosten, minder gewicht en een eenvoudigere installatie. Mogelijke nadelen zijn er ook. Door de lagere kabel-footprint is er kans op lagere datasnelheden en minder lange afstanden die overbrugd kunnen worden.

Bob Voss, aan de slag bij Panduit, is nu gevraagd om de verdere ontwikkeling van de standaard mee in goede banen te leiden. ‘Het verheugt mij door de Ethernet Alliance te zijn benoemd tot voorzitter van de Single Pair Ethernet-subcommissie’, zegt Voss. ‘De afgelopen vijf jaar heeft Single Pair Ethernet in industriële omgevingen bewezen de benodigde capaciteit te kunnen leveren voor een robuuste netwerktopologie, die waarde toevoegt voor bedrijven.’

Voss vertegenwoordigde Panduits r&d-afdeling de afgelopen jaren al in verschillende commissies voor het ontwikkelen van standaarden. Daaronder de IEEE802.3, TIA TR42/TR60, IEC en NEMA. Hij is ook reeds voorzitter van de ODVA Ethernet/IP Physical Layer SIG. Voss heeft zo'n veertig jaar ervaring in control engineering en industriële netwerkarchitecturen en is daardoor een expert op het gebied van industriële automatisering en iot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-23T10:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.