Dematic automatiseert magazijn Yusen Logistics

AGV magazijn opslag logistiek

De Amerikaanse automatisatiespecialist Dematic gaat een nieuw magazijn van Yusen Logistics Benelux in Melsele automatiseren. Dematic levert hiervoor een zogenaamd hybride agv-systeem.

Het nieuwe magazijn is specifiek ontworpen voor de opslag van medicijnen en biedt met zijn bijna vijfduizend vierkante meter en 17 meter hoge plafonds plaats aan meer dan vijftienduizend pallets. Yusen Logistics heeft vier Dematic Hybrid agv's (automated guided vehicles) besteld. Het systeem bestaat uit hybride smalle-gangen-agv's en hybride reach-agv's. In combinatie met een Dematic-transportsysteem maakt de logistieke oplossing volautomatisch laden en lossen, opslaan en ophalen van pallets mogelijk.

De agv's worden bestuurd door Dematic's real-time agv-beheersoftware E'tricc (Transport Intelligent Control Centre). Het behandelt zowel het orderbeheer als de verkeerscontrole en zorgt voor een snel opslag- en terugvorderingsproces. De software is ook aangesloten op het Warehouse Management System van Yusen. Schermen visualiseren de status van alle agv's in real time en zorgen voor een overzicht van hun status. Dankzij de automatisering kunnen meer pallets worden behandeld met minder voertuigen.

De machines transporteren en plaatsen de pallets veilig en zeer nauwkeurig tot een hoogte van 14,5 meter. Die hogere nauwkeurigheid leidt ook tot een lager schadepercentage dan bij handmatige processen, maakt Dematic zich sterk. De Hybrid agv's kunnen zowel automatisch werken als overschakelen op handmatig rijden en producten verwerken. Hierdoor kunnen de medewerkers van Yusen geleidelijk aan het nieuwe geautomatiseerde magazijn wennen. Tegelijkertijd moet het voor een hogere veiligheid en systeembeschikbaarheid zorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-07T14:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.