HPE, Intel en Red Hat komen met 5G-lab

5G

Een consortium van grote it-bedrijven heeft een nieuw 5G-lab opgezet in de Verenigde Staten, onder leiding van HPE. Het is een test- en ontwikkelomgeving waar telecombedrijven en partners 5G-netwerkoplossingen kunnen valideren en integreren. Naast HPE, Intel en Red Hat zijn ook Affirmed Networks, Casa Systems, Metaswitch en Openet betrokken.

Het lab krijgt zijn thuisbasis in Fort Collins, niet ver van Denver, in de staat Colorado en is via toegang op afstand wereldwijd beschikbaar voor klanten en -partners van de betrokken bedrijven. HPE voorziet ook in personeel voor het beheer en de bediening van de laboratoriumomgeving, naast assistentie bij integratie en testen.  

De focus van het lab is om innovatie te brengen in de netwerkcore. Om de voordelen van 5G volledig te benutten, moeten de eerste implementaties van de radionetwerken – die momenteel gebruikmaken van de 4G-core – migreren naar ‘pure’ 5G. Dit maakt beheer, data-uitwisseling en de opsplitsing in virtuele 5G-netwerken mogelijk.

Dat net HPE bij het lab betrokken is, is geen grote verrassing. Het bedrijf heeft een groeiend portfolio van tools in de netwerkcore, aan de edge en in de enterprise. Het bedrijf introduceerde eerder dit jaar bijvoorbeeld de HPE 5G Core Stack, een open, cloud-native 5G core network softwarestack. In het lab kunnen telecombedrijven meerdere netwerkfuncties van verschillende leveranciers testen en valideren, terwijl HPE de integratie met de HPE 5G Core Stack verzorgt. Daarnaast lanceerde het tools om het beheer van de 5G-infrastructuur op duizenden locaties te vereenvoudigen. Tot slot werd ook de HPE Edge Orchestrator dit jaar geïntroduceerd, waarmee nieuwe computings-diensten aan de edge van het netwerk mogelijk worden.

‘Overheden en telecomoperators zoeken naar open 5G-technologieën om afstand te nemen van een aantal leveranciers waarbij bezorgdheid heerst rondom security, betrouwbaarheid en marktdiversificatie’, zegt Phil Mottram, topman van de divisie communications and media solutions bij HPE. ‘Ondanks meerdere succesvolle implementaties blijven er twijfels bestaan over de flexibiliteit van open 5G-technologieën en de mate waarin ze de oude manier van netwerkbouwen echt kunnen vervangen. Met de lancering van het HPE 5G Lab kunnen telecombedrijven, solutionleveranciers en nationale stakeholders innovatieve oplossingen testen om ervoor zorgen dat ze de massa-adoptie met vertrouwen tegemoet kunnen komen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-27T15:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.