Pure Storage koopt Kubernetes-specialist Portworx

De Amerikaanse opslagspecialist Pure Storage neemt de Kubernetes-startup Portworx over. Het betaalt voor het bedrijf 370 miljoen dollar en is daarmee meteen de grootste overname voor Pure Storage tot nu toe.

Portworx bouwt een Kubernetes-platform waarmee organisaties kritische applicaties in productie kunnen draaien binnen containers. Onder meer Lufthansa, GE, Comcast en T-Mobile zijn klant bij het bedrijf. De overname betekent een verdere uitbreiding van het aanbod van Pure Storage in de snelgroeiende markt voor multi-cloud data services, met betere ondersteuning voor Kubernetes en containers. Door Portworx-dataservices voor containers te combineren met de dataplatformen van Pure en de Pure Service Orchestrator-software, biedt Pure nu een uitgebreide suite van datadiensten.

‘Deze overname is een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van onze data-aanpak naar zowel traditionele als cloud-native applicaties', stelt Charles Giancarlo, voorzitter en topman van Pure Storage, in een verklaring.

Vandaag wordt 95 procent van de nieuwe toepassingen ontwikkeld in containers, volgens het marktonderzoeksbureau 451 Research. Tegen 2025 voorspelt concurrent Gartner dat 85 procent van de bedrijven wereldwijd containers in productie zullen hebben, tegenover 35 procent in 2019.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-16T18:00:00.000Z Frederic Petitjean