'Getronics Belux op rand van faillissement'

Getronics in betere tijden

Er staan 220 jobs op de helling bij Getronics in ons land. Aanvankelijk was er nog sprake van 126 werknemers die zouden moeten vertrekken. Het faillissement zou nabij komen.

Dat laat vakbond ACV-Puls weten. Nadat de activiteiten van Getronics Belux, met hoofdzetel in de Kleetlaan in Diegem, in juli afgescheiden werden van de Getronics Group, vreesden de vakbonden al voor zware ingrepen.

‘Een dertigtal personeelsleden vindt onderdak bij Cegeka, terwijl tachtig anderen naar een Belgische dochteronderneming van dezelfde Getronics Group en GSH – de hoofdaandeelhouder – verpatst worden”, aldus Kris Vanden Bossche, vakbondssecretaris van ACV-Puls in HLN.

Maar die dochteronderneming is een vehikel dat gecreëerd werd door de Getronics om zich (goedkoop) te ontdoen van de 220 resterende medewerkers, klinkt het bij ACV-Puls.

De vakbond verwacht dat de Getronics Group de Belgische entiteit naar een faillissement zal duwen. ‘Binnen enkele dagen zal een curator niet anders kunnen dan het faillissement uitroepen, waardoor 220 werknemers zonder ontslagvergoeding op straat staan’, zo klinkt het. Bij Getronics zelf was op vrijdag niemand bereikbaar voor commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-30T22:49:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.