Eurofiber neemt Franse FullSave over

Eurofiber heeft het Franse FullSave overgenomen, een b2b-telecomoperator actief in de regio's Toulouse en Bordeaux. Eurofiber roerde zich de afgelopen tijd wel meer op de Franse markt met de overnames van Eurafibre, ATE en Eura DC (november 2019) en Lumos (vorige maand).

Met het inlijven van FullSave wil Eurofiber zijn positie op de Franse b2b-markt voor telecom verder versterken. FullSave levert in de regio's Toulouse en Bordeaux glasvezel (ftto), datacenter-colocatie en infrastructure-as-a-service (iaas)-diensten voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en beheert zijn eigen glasvezelnetwerk van zeshonderd kilometer. FullSave exploiteert ook een eigen datacenter van 1.600 vierkante meter in Toulouse.

FullSave is de tweede overname die Eurofiber in 2020 in Frankrijk aankondigt. Vorig week liet het bedrijf weten dat het glasvezelbedrijf Lumos (gevestigd in Nantes) had ingelijfd. Tegen 2025 wil Eurofiber voet aan de grond krijgen in 25 Franse steden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-02T13:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.