Orange France overweegt annexatie Orange België

De Franse telecomgroep Orange doet een overnamebod op zijn dochter Orange België. Als de acquisitie doorgang vindt, verdwijnt Orange allicht van de Beurs van Brussel, na 22 jaar. Dat meldt het persagentschap Belga.

Orange Frankrijk heeft iets meer dan de helft van de aandelen van Orange België (het vroegere Mobistar) in handen. Zowat veertig procent van het papier wordt nog op de beurs verhandeld. Via een vrijwillig openbaar overnameaanbod van 22 euro per aandeel willen de Fransen nu de rest van het bedrijf inlijven. 

In een schriftelijke reactie zegt de raad van bestuur van Orange België kennis genomen te hebben van de mededeling. ‘De raad zal kennisnemen van de inhoud van het aanbod en deze onderzoeken in overeenstemming met de wettelijke bepalingen’, luidt het. Orange België zelf noemt het aanbod ‘erg aantrekkelijk’. 

Orange België/Mobistar heeft sinds 1998 een notering op de Brusselse beurs. Meerderheidsaandeelhouder Orange heette toen nog France Télécom. Momenteel heeft het Belgische bedrijf al een Franse ceo, Xavier Pichon. Hij bekleedt die functie sinds september. Ook de vorige ceo, Michaël Trabbia, was een Fransman uit de Orange-groep.

Op het moment van schrijven staat een Orange-aandeel in Brussel genoteerd aan 21,90 euro. Bij het bekendmaken van het overnamebod maakte het papier een sprong van ruim 35 procent. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-03T11:56:00.000Z Frederic Petitjean