Esas neemt Nederlandse Kabelmaatschappij over

België en Nederland

Het Nederlandse glasvezeladviesbedrijf NKM komt in handen van het Belgische ESAS. ESAS verzorgt onder meer field service-diensten voor telecomoperatoren en it-staffing en outsourcing. Dat meldt het Financieele Dagblad.

NKM uit Veenendaal was drie jaar eigendom van het Amsterdams investeringsfonds Standard Investments, maar komt nu dus in handen van ESAS. Hoeveel zij er voor betalen, wordt niet bekendgemaakt. NKM werd in 1970 opgericht en coördineert de aanleg en het onderhoud van kabelnetwerken. Aanvankelijk voor coaxkabels voor kabeltelevisie, nu glasvezelverbindingen voor snel internet. Onder meer bedrijven als Eurofiber en DeltaFiber zijn er klant. 

Door de grote vraag naar breedbandverbindingen heeft NKM er goede jaren op zitten. Veel telecomoperatoren proberen zo snel mogelijk glasvezel tot bij hun klanten te krijgen. De jaaromzet van NKM tikt af op zo’n zestig miljoen euro, het driedubbele sinds 2017. Om de groei in goede banen te leiden, werd het consultancygedeelte afgesplitst van het vorige moederbedrijf, ingenieursbureau Koning & Hartman. 

Het Wilrijkse Esas heeft al eerder overnames gedaan in Nederland. Zo nam het in november vorig jaar al het Nederlandse Spitters over, een infrastructuurleverancier voor telecombedrijven. Ook BAM Infratechniek werd ingelijfd vorig jaar, dat bedrijf werd ondergebracht bij dochter Teletronika. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-03T12:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.