Esas voor kwart miljard in Franse handen

ESAS hoofdkantoor

Het Belgische Esas wordt overgenomen door de Franse it-groep Circet. De overname tikt bijna de 250 miljoen euro aan.

De Antwerpse it-groep Esas zit volop in het nieuws. Vorige week gaven ze aan de Nederlandse groep NKM in te lijven, dat breedbandnetwerken ontwerpt, aanlegt en beheert.

Intussen komen ze terecht bij Circet. Deze de Franse groep kwam einde zomer bij hen aankloppen voor een overname, die uiteindelijk concreet wordt. Dat schrijft De Tijd. Het management van Esas blijft verantwoordelijk voor de Benelux-activiteiten van de Franse groep.

Voor Esas lijkt het een eindpunt in hun onafhankelijke groeistrategie. Zo behoort Esas vijf jaar op rij tot de zogenaamde Trends Gazellen van snelgroeiende bedrijven. Ook deed het zelf diverse overnames. Een kleine vier jaar geleden nam Computable hen op in de reeks 'Pareltjes' met verdienstelijke Belgische it-bedrijven. 

Voor de buitenwereld is Esas de partij die bij gezinnen en bedrijven de internetverbinding en bijkomende decoders voor Telenet en Proximus komt installeren. Al legt en onderhoudt Esas ook coax- en glasvezelnetwerken aan voor grote telecomoperatoren als Proximus en KPN. Het richt zich sinds enkele jaren meer op diensten rond internet of things.

Europese groep

Met de overname komt Esas dus terecht bij een grotere Europese groep. Circet deed als telecom- en it-dienstverlener vanuit Frankrijk al Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland aan. Met Esas bedient het nu ook de Benelux-markt. 

Door de overnames - en nu met Esas en NKM erbij – stijgt de omzet van de Franse groep naar twee  miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-08T10:31:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.