Belgische Spacewell neemt Spaanse Dexma over

De Antwerpse softwareleverancier Spacewell heeft het Spaanse Dexma overgenomen, specialist in software-as-a-service-diensten voor het beheer van energiedata. Spacewell is een dochter van de Nemetschek Group, een van de grootste softwareleveranciers voor de architectuur- en bouwwereld.

Dexma bedient zowat vierduizend klanten in dertig landen wereldwijd en voorziet in software om energieverbruik in gebouwen te meten en te beheren. Met hun saas-oplossing kunnen gebouwbeheerders, energiebedrijven en energieconsultants het verbruik rapporteren en gebruikspatronen, inefficiënties en storingen in real time opsporen. Dankzij kunstmatige intelligentie kunnen de gegevens uit dergelijke tools het gedrag van gebouwen helpen te voorspellen. De oplossing richt zich met name op bedrijven die de energie-efficiëntie van hun gebouwen willen optimaliseren en hun CO2-uitstoot willen verlagen.

‘Volgens het mondiale statusrapport van de Verenigde Naties is 30 procent van het eindverbruik van energie en 28 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot aan gebouwen toe te schrijven’, zegt Koen Matthijs van Nemetschek Group. ‘Deze overname is dan ook erg goed nieuws voor klanten die hun bedrijf duurzamer willen beheren. Energiemanagement is belangrijk als je geheel autonome gebouwen wilt creëren die hun functies automatisch aanpassen aan de gebruikers en belanghebbenden.’

Matthijs noemt Dexma ‘de perfecte aanvulling op onze portfolio voor facilitymanagement, propertymanagement en slimme gebouwen’. ‘Energiemanagement geeft ons een sterk concurrentievoordeel en onze klanten profiteren voortaan van een totaaloplossing voor het beheer van hun gebouwen’, besluit hij. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-15T17:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.