Nokia voorziet Proximus van 5G in Luxemburg

Nokia gaat telecomoperator Proximus de apparatuur leveren om het Groothertogdom Luxemburg van 5G te voorzien. Dat zijn beide bedrijven overeengekomen. Het contract loopt over zeven jaar.

Proximus Luxemburg heeft spectrum toegewezen gekregen in de 700Mhz-band en de 3,5Ghz-band voor dichte stedelijke dekking. Voor de installatie van het netwerk neemt Nokia de plaats in van huidig leverancier Huawei. 

De Finnen zullen voor het contract hun AirScale Single RAN (S-RAN)-portfolio inzetten voor zowel binnen- als buitendekking, inclusief 55-radionetwerken, AirScale-basisstations en AirScale-radio access-producten. Met de NetAct-netwerkbeheeroplossing zal het netwerk veilig beheerd worden. 

‘We zijn verheugd en trots dat we onze jarenlange samenwerking met Proximus Luxemburg kunnen uitbreiden, wat aantoont dat het bedrijf nog steeds vertrouwen heeft in Nokia en onze technologie’, zegt Tommi Uitto, President van Mobile Networks bij Nokia. ‘Nokia werd onlangs ook geselecteerd door Proximus België voor 5G en deze deal zet het strategische partnerschap van Nokia met de Proximus Group voort.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-16T14:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.