Proximus schakelt snellere 5G-variant aan

5G

Telecomoperator Proximus heeft in Antwerpen, Gent en Haasrode een snellere variant van 5G ingeschakeld. Het bedrijf gebruikt daarvoor spectrum in de 3,6 tot 3,9 GHz-band. Het gaat voorlopig om proefopstellingen. De echte 5G-veilingen in België zijn pas ten vroegste voor eind 2021.

Met de activering wordt het bereik van het netwerk verder uitgebreid, maar het is ook de eerste keer dat Proximus openbare 5G-sites op een nieuwe spectrumband aanschakelt. Deze zomer heeft het BIPT, de Belgische regelgever, aan verschillende spelers, waaronder Proximus, voorlopige gebruiksrechten toegekend voor de 3,6-3,8 GHz-band. Proximus schat dat de downloadsnelheden zo ongeveer zullen verdubbelen, vergeleken met de snelste 4G-technieken. 

Naast een betere ervaring met telewerk, online-gaming en videostreaming, wijst de operator ook op het belang voor professionele gebruikers. Proximus merkt op dat heel wat bedrijven al aan use-cases werken om 5G te gaan inzetten. ‘Deze nieuwe fase in de uitrol van ons 5G-netwerk is een krachtig signaal voor veel van onze klanten’, zegt cmo Anne-Sophie Lotgering. ‘Het toont aan dat Proximus blijft investeren in technologieën van de volgende generatie om het beste gigabitnetwerk voor België te bouwen, zowel vast als mobiel. Met zijn hogere snelheid, lagere ‘latency’, uiterst hoge graad van betrouwbaarheid en de mogelijkheid om duizenden mensen en objecten met elkaar in verbinding te stellen, zal 5G het pad effenen voor een volledig geconnecteerde digitale toekomst.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-17T10:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.