VMware klaagt nieuwe ceo Nutanix aan

ceo Nutanix

Rajiv Ramaswami is de nieuwe ceo van Nutanix

VMware is niet blij met de aanstelling van zijn voormalige operationeel directeur (coo) Rajiv Ramaswami als nieuwe algemene directeur (ceo) van Nutanix. De onderneming spreekt van contractbreuk. Nutanix weerspreekt dit.

VMware is naar het Superior Court of the State of California, County of Santa Clara, gestapt met de aanklacht tegen Ramaswami persoonlijk. Volgens het bedrijf heeft hij de plicht tot vertrouwelijkheid geschonden. ‘Minstens twee maanden voordat hij ons bedrijf verliet en terwijl hij meehielp de strategische visie en richting van VMware gestalte te geven, had hij geheime ontmoetingen met de complete Raad van Bestuur van Nutanix om er de directeur te worden. Twee dagen nadat hij VMware verliet, trad hij aan als ceo bij Nutanix’, aldus VMware in een verklaring.

Nutanix repliceert dat VMware het onjuist vindt dat mensen gesprekken hebben over een nieuwe baan en noemt de actie van VMware misleidend en ingegeven door het feit dat het bedrijf een waardevol personeelslid verliest, nota bene aan een concurrent.

Weinig kans

Analist Holger Mueller van Constellation Research oordeelde bij de bekendmaking dat Ramaswami Nutanix gaat leiden, dat Nutanix een expert op het gebied van multicloud binnenhaalt en tegelijk een concurrent verzwakt.

Op TechCrunch stelt Mueller dat de rechtszaak weinig kans van slagen heeft. ‘In een staat waar werknemersschap vrij is, hebben dergelijke zaken gewoonlijk weinig succes.’

Interessant aan de zaak vindt hij overigens de vraag of het voeren van een sollicitatiegesprek door een hooggeplaatste werknemer voldoende is om te spreken van contractbreuk, of dat daar pas sprake van is als de informatie van de vorige werkgever daadwerkelijk wordt ingezet bij de nieuwe.

Ongeacht de uitkomst van de rechtszaak, vertroebelt dit wel een vlotte inwerking van Ramaswami als nieuwe ceo van Nutanix. Hij neemt de leiding over van medeoprichter Dheeraj Pandey die afgelopen zomer aankondigde af te treden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-30T11:20:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.