Belgische bedrijven verdeeld over impact 5G

Los van de politieke onzekerheid zijn nog niet alle Belgische organisaties overtuigd van de impact die 5G op hun business kan hebben.

Dat blijkt uit de marktstudie die Beltug recent uitvoerde, is in samenwerking met Proximus, Orange, Telenet, NTT en Verizon. Daaruit blijkt dat, over het geheel genomen, ongeveer de helft van de organisaties denkt dat de impact van 5G groot zal zijn, terwijl een even groot aantal van oordeel is dat 5G niet belangrijk zal zijn. Het gaat hierbij om bedrijven, maar ook over ziekenhuizen en universiteiten in ons land.

5G was ook een topic tijdens het digitaal event van InfoSecurity.be, Data & Cloud Expo met een panelgesprek met Beltug, Orange België, Citymesh/Cegeka en VRT. Tijdens een (kleinschalige) enquête bij de online-bezoekers van het event, kwamen gelijkaardige cijfers aan de oppervlakte. 58 procent zag 5G als gamechanger. 38 procent als 'niet meer dan een ander nummer'. Het overige percentage bekende de mogelijkheden van 5G zelfs niet te kennen.

Troeven

Nog veel werk dus. Michael Peeters van Orange Belgium wees tijdens het panelgesprek op Infosecurity.be, Data & Cloud Expo op de twee grote troeven van 5G. Enerzijds de snelheid, in bandbreedte maar vooral in reactietijd of latency. 5G zou, zo benadrukte hij, tien keer sneller zijn dan 4G. Van dertig milliseconden reactietijd zou het gaan naar drie milliseconden, wat cruciaal zou zijn voor toepassingen als robotics, machines of drones.

Andere troef, is volgens Peeters, dat het netwerk altijd beschikbaar is. ‘Dit netwerk komt met een reservatie-tool’, vergeleek hij, waarbij hij wees op de mogelijkheden van netwerk-slicing en meer mogelijkheden inzake veiligheid.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-02T11:48:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.