'Waardering Orange België is bespottelijk’

De 22 euro per aandeel die Orange wil betalen voor dochter Orange België is ‘bespottelijk’. Dat zegt het investeringsfonds Polygon, dat meer dan vijf procent van de aandelen in handen en meer geld wil zien voor het papier.

In een persbericht is Polygon niet mals voor de zakenbank Degroof Petercam die, in opdracht van Orange, een waardering opstelde voor Orange België. Degroof Petercam schat de waarde op 22 euro per aandeel, maar, zo zegt Polygon, houdt daarbij onvoldoende rekening met de waarde van het zendmastenpark van Orange. Volgens Polygon gaat de zakenbank ervan uit dat de zendmasten niet te koop zijn en dat ze niet zullen ingebracht worden in het afgesplitste zendmastenvehikel dat Orange heeft aangekondigd.

‘Polygon is verbijsterd over het argument dat een asset geen waarde heeft omdat de mogelijke eigenaar niet van plan is om het te verkopen. Wij vergelijken het zendmastenportfolio met een waardevolle Picasso. Als een buurman aanbiedt je huis met inboedel te kopen, inclusief de Picasso, zou je dan akkoord gaan om de waarde van de Picasso buiten beschouwing te laten, alleen omdat de koper zegt geen plannen te hebben om het kunstwerk te verkopen? Dat zou absurd zijn.’

Polygon heeft zelf een zakenbank ingeschakeld, Ondra, die Orange waardeert op 32 tot 36 euro per aandeel. Als de zendmasten geheel of deels te gelde gemaakt worden, zou dat kunnen oplopen tot 45 euro. Polygon vindt dan ook dat Orange Belgium meer dan veertig euro per aandeel waard is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-12T12:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.