Ook Samsung zegt af voor Mobile World Congress

MWC

Weer zegt een grote naam uit de telecomwereld zijn deelname aan het komende Mobile World Congress af, meldt Reuters. Het Zuid-Koreaanse Samsung laat weten niet in Barcelona aanwezig te zijn om ‘de gezondheid en veiligheid van zijn personeel’ niet in gevaar te brengen. Onder meer Sony, Ericsson en Nokia lieten eerder al verstek gaan.

MWC moet dit jaar plaatsvinden van 28 juni tot en met 1 juli, maar het aantal annuleringen aan de telecombeurs stapelt zich op. De laatste in het rijtje is Samsung. Het bedrijf zegt dat ze een fysieke aanwezigheid op de beurs te gevaarlijk vinden, in het licht van de huidige coronapandemie. Samsung zal wel aanwezig zijn op de virtuele versie van MWC. Eerder lieten Sony, Ericsson, Nokia, Facebook, Oracle, Cisco en Google weten dat ze niet zouden komen opdagen. 

MWC vindt normaliter in februari plaats, maar die datum werd door organisator GSM Association al naar achter geschoven, in de hoop meer bedrijven te kunnen overtuigen om aanwezig te zijn. Er worden 50.000 bezoekers verwacht, het maximum dat de GSM Association zichzelf oplegt. Vorig jaar ging MWC Barcelona ook al niet door. 

Begin dit jaar vond wel het zusterevenement MWC Sjanghai plaats. Daar daagden zo’n 17.500 bezoekers op. MWC Barcelona mocht in het verleden rond de honderdduizend bezoekers verwelkomen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-12T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.