Driehonderd jobs bedreigd bij Commscope

Bij de Belgische afdeling van Commscope in Kessel-Lo (Leuven) staan zo’n 305 banen op de tocht. Dat meldt de VRT. Het bedrijf heeft op een bijzondere ondernemingsraad het personeel laten weten dat het wil herstructureren. Er werken nu nog zo’n 500 mensen bij het bedrijf.

Het is met name zijn productieafdeling en distributiecentrum dat Commscope in Kessel-Lo wil sluiten. De onderzoeksafdeling, tweehonderd man sterk, zou verder blijven bestaan. De directie wijdt de sluiting toegenomen concurrentie in een zeer competitieve markt. Bovendien zijn er ook wel een paar trends in de telecomwereld, trends waar Commscope blijkbaar niet goed genoeg op voorbereid is, zoals het almaar dalende gebruik van koperdraad in netwerken ten voordele van glasvezel. Vanaf 2023 zou de site verlieslatend worden, vreest het bedrijf.

De site van Commscope bestaat al sinds 1969 en was eerder eigendom van Raychem, Tyco en TE Connectivity. Enkele jaren geleden werd ze overgenomen door de Amerikaanse multinational Commscope, die telecomapparatuur maakt.

Vanaf volgende week wordt een overlegronde opgestart zoals voorzien in de Wet-Renault. Bij de vakbonden heerst alvast veel ongenoegen over het plan om de vestiging af te slanken. Volgens de vakbond ACV is het bedrijf winstgevend en werd er zelfs tijdens de pandemie gewoon doorgewerkt. Zij spreken van ‘winstmaximalisaties door de Amerikaanse moederholding’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-27T16:35:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.