Wereld heeft weer appetijt voor smartphones

Er zullen dit jaar naar schatting 1,38 miljard smartphones verscheept worden, becijfert het marktonderzoeksbureau IDC. Dat is 7,7 procent meer dan vorig jaar en het hoogste aantal sinds 2015. Daarmee heeft de gsm-industrie de coronapandemie helemaal verteerd.

IDC was voor dit jaar eerder uitgegaan van een groei van 5,5 procent, maar doet daar in zijn recentste prognoses dus een schepje bovenop. Ook volgend jaar houdt de hausse aan, al zal de groei wel wat afvlakken, tot 3,8 procent.

Vooral de wereldwijde overstap naar 5G-netwerken is een drijfveer voor consumenten om een nieuwe telefoon te kopen, zegt IDC. Het aantal landen met actieve 5G-netwerken stijgt voortdurend en tegelijkertijd dalen de prijzen van telefoons die 5G aan boord hebben. Specifiek de afzet van 5G-gsm’s zal dan ook met 130 procent stijgen, is de verwachting. China wordt de grote slokop, dat land zal dit jaar verantwoordelijk zijn voor de helft van alle verkopen van 5G-telefoons. Een heel eind daarachter volgen de VS, met zestien procent.

Tegelijk met de opkomst van 5G, blijft de grote vraag naar 4G-telefoons, zeker in opkomende markten. Bovendien, zo verwacht IDC, zal de smartphone-industrie minder last hebben van chiptekorten dan bijvoorbeeld de autobouwers of de fabrikanten van gameconsoles.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-28T10:52:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.