Materialise haalt bijna 100 miljoen dollar op

Geld money

De Vlaamse 3d-printspecialist Materialise heeft bij investeerders in totaal 96 miljoen dollar extra kapitaal opgehaald. Dat meldt De Tijd. De kapitaalsinjectie komt er na de flinke koersval van het Materialise-aandeel.

De kapitaalsverhoging werd gerealiseerd via de uitgifte van zogenaamde American Depository Shares, die op hun beurt een aandeel-Materialise vertegenwoordigen. Materialise wist er zo vier miljoen te slijten voor 24 dollar per stuk.

De operatie komt er opmerkelijk genoeg na een stevige koersval van Materialise. Het bedrijf piekte eerder dit jaar rond de tachtig dollar per aandeel. Dat kwam door de instap van het Amerikaanse Ark Invest, een invloedrijk fonds beheerd door Cathie Wood. Wood is ook een van de grote ‘believers’ in Tesla. Momenteel noteert Materialise op de Nasdaq ongeveer 28 dollar.

Materialise had de afgelopen maanden last van een sputterende winstmotor. Vooral de afdeling Manufacturing, dat contractwerk doet voor de vliegtuig- en auto-industrie, had het lastig. De afdelingen Medical en Software presteerden wel goed in het eerste kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-10T11:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.