Equinix legt onderzeese glasvezel via Het Kanaal

Equinix en Crosslake Fibre, een leverancier van netwerkdiensten, gaan de datacenters van Equinix in Londen en Parijs met elkaar verbinden. De nieuwe verbinding, CrossChannel Fibre, is het eerste onderzeese glasvezelproject in twintig jaar dat door Het Kanaal, de zeestraat tussen Engeland en Frankrijk, wordt aangelegd.

De door Crosslake Fibre te fabriceren kabel wordt 520 kilometer lang en bestaat uit 96 vezelparen. Elke vezelpaar kan een snelheid van twintig terabit aan. Equinix belooft ook dat dit het glasvezelnetwerk met de laagste latency tussen Londen en Parijs wordt. De kabel zal zowat twee meter diep in de zeebodem begraven worden, voor maximale veiligheid. 

Het project is de tweede samenwerking tussen Equinix en Crosslake Fibre, na een project tussen Toronto en Secaucus, New Jersey. Tegen het vierde kwartaal van 2021 is de nieuwe kabel klaar voor gebruik. Nadat het V.K. en Frankrijk zijn aangesloten, zal de verbinding later ook naar andere landen uitgebreid worden. 

Door de datacenters van Equinix met elkaar te verbinden, profiteren Crosslake Fibre en zijn klanten van Platform Equinix, de ecosystemen en het interconnectieplatform van Equinix, dat bijna tienduizend bedrijven in meer dan zestig markten wereldwijd met elkaar verbindt.

‘Met de toevoeging van twee nieuwe verbindingspunten voor onderzeese kabels vergroten we het bereik van ons stabiele wereldwijde netwerk’, vertelt Eugene Bergen Henegouwen,  topman van Equinix. ‘Hiermee zorgt Equinix voor een wereldwijde consistentie en schaal voor onderzeese kabeloperatoren als Crosslake Fibre en profiteren de klanten van Equinix van onze steeds verder groeiende netwerkverbinding met oplopende snelheden. Kortom, een win-winsituatie voor iedereen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-16T09:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.