Opnieuw koopt Eurofiber een Franse concurrent

FullSave, onderdeel van Eurofiber Group, gaat het eveneens Franse Netiwan overnemen. Het samengaan van de twee grote regionale spelers maakt de weg vrij voor een operator die heel Zuid-Frankrijk bestrijkt.

Eurofiber is een snelgroeiende leverancier van zakelijke glasvezel. Zijn 39.700 kilometer lange netwerk strekt zich uit over grote delen van Nederland, België en Frankrijk, met uitlopers naar Duitsland. Bovendien exploiteert het bedrijf tien datacenters. De onderneming is gevestigd in Maarssen, nabij Utrecht, en heeft verder een kantoor in Zaventem. 

Wat betreft diensten en werkterrein sluit Netiwan, actief in Béziers, Montpellier en Nîmes, goed aan bij het vanuit Toulouse opererende FullSave. Beide bedrijven hebben een vergelijkbaar profiel en ontwikkelpad. Netiwan biedt digitale connectiviteit en werd recentelijk ook aanbieder van hosting- en cloud-infrastructuurdiensten.

Eurofiber expandeert de laatste tijd sterk in Frankrijk. Vorig jaar werden Lumos en FullSave overgenomen. In Noord-Frankrijk bezit men Eurafibre, ATE en Eura DC. In België en Duitsland is de groep ook actief op de consumentenmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-03T09:16:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.