Orange Cyberdefense betrekt nieuw kantoor in Antwerpen

nieuw kantoor Antwerpen

Orange Cyberdefense Belgium verhuist zijn Antwerpse kantoor naar een gloednieuwe site in Wijnegem. Het gebouw is als ontmoetingsplaats aangepast aan alle vereisten van het nieuwe werken. Paradepaardje is het Cyber Experience Center, een verdieping waar klanten op een innovatieve manier aan live-cases deelnemen.

De verhuis naar Wijnegem is voor Orange Cyberdefense Belgium een nieuwe start na de pandemie. Het bedrijf koos bewust niet voor een locatie in het centrum van Antwerpen of langs de Ring. Het kantoor bevindt zich in het midden van een nieuwe creatieve hotspot, meer bepaald op de Kanaalsite waar architect en kunsthandelaar Axel Vervoordt een galerij opende en verscheidene appartementen heeft gebouwd. Onlangs kwam het gerucht naar buiten dat ook rapper Kanye West er een stulpje zou hebben gekocht.

Uiteraard is het gebouw uitgerust met nieuwe technologie die medewerkers toelaat om op afstand te vergaderen. Orange Cyberdefense zet volledig in op een hybride werkstrategie voor zijn personeel. ‘Na corona is snel duidelijk geworden dat fulltime op kantoor werken niet meer nodig is. Daarom zullen medewerkers mogen kiezen tussen werken van thuis, in het kantoor in Wijnegem of in een van de andere kantoren. Overal hebben we maatregelen getroffen om het hybride werken te ondersteunen, maar natuurlijk was het een voordeel dat we in Wijnegem vanaf nul konden beginnen’, zegt Kim Craenhals, hr-hoofd.

Ransomware-aanval

Ook voor klanten pakt Orange Cyberdefense uit. Zo is de zevende verdieping ingericht als Cyber Experience Center. Hier zullen klanten zelf mogen deelnemen aan live-cases die zijn aangepast aan de specifieke context van hun bedrijf. ‘In onze eerste case simuleren we een ransomware-aanval. 'Deelnemers kruipen in de rol van een van de personen in de organisatie en ondervinden wat de impact van zo’n aanval is op hen en op het bedrijf’, zegt general manager Filip Verstockt. ‘Aan de hand van led-lichten in de vloer en allerlei geluidseffecten scheppen we een crisissfeer en willen we klanten bewustmaken van de potentiële gevolgen van ransomware voor hun organisatie. Uiteraard begeleiden we hen ook door te tonen wat ze moeten doen om zo’n rampscenario in het echte leven te voorkomen.’

Behalve de hoofdkantoren in Evere en Wijnegem heeft Orange Cyberdefense satellietkantoren in Gent, Rotselaar en Nijvel. Het bedrijf zegt zo goed vertegenwoordigd te zijn om nieuwe medewerkers aan te werven en dicht bij huis te laten werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-07T09:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.