Antennes van Telenet in de etalage

Het zendpark van Telenet staat te koop. Dat meldt het persbureau Bloomberg. De Amerikaanse eigenaar van Telenet, Liberty Global, wil af van de drieduizend antennes die Telenet en Base in ons land gebruiken.

Liberty Global is niet de eerste telecomspeler die zijn zendmasten van de hand doet. Begin dit jaar splitste ook Vodafone zijn antennepark af in een apart bedrijf dat succesvol naar de beurs werd gebracht. Daar ging het om 82.000 masten in tien landen. Orange deed hetzelfde met 25.500 masten in Frankrijk en Spanje. 

De masten geven door de verhuur op lange termijn beleggers een vast en stabiel rendement, iets wat in tijden van nulrente of zelfs negatieve rente gewaardeerd wordt, concludeert de zakenkrant. Operatoren worden er ook beter van: zij cashen de waarde van de antennes en zijn verlost van het onderhoud. Dat zo’n operatie nog niet eerder in België plaatsvond, komt omdat veel masten hier gedeeld worden door Proximus, Orange en Telenet. Daardoor worden de kosten gedeeld en zijn ze lastiger op te splitsen.

Volgens Bloomberg zouden de masten zo’n zeshonderd miljoen euro waard zijn. De zakenbank Berenberg kleefde er eerder een prijs van 525 miljoen euro op. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-13T10:15:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.