Fiberklaar in zee met systeemintegrator Amadys

Aanleg glasvezel

Glasvezelinstallateur Fiberklaar heeft een contract van vijf jaar afgesloten met Amadys. In genoemde periode is Amadys de leverancier van alle glasvezelnetwerkcomponenten voor Fiberklaar.

Enkele weken geleden is Fiberklaar officieel gestart met de uitrol van dit glasvezelnetwerk met de symbolische 'eerste spade in de grond' in Geel. Fiberklaar heeft de ambitie om een verankerde investering van meer dan 2,5 miljard euro te doen om Vlaanderen van glasvezel te voorzien. Een investering die qua omvang vergelijkbaar is met de Oosterweelverbinding. Om dit alles mogelijk te maken, tekende Fiberklaar onlangs een contract met end-to-end-systeemintegrator Amadys over de levering van alle glasvezelnetwerkcomponenten voor de komende vijf jaar. Dit omvat de vezelkabel, ducts, handholes en modulaire bouwblokken.

Voor Fiberklaar was de combinatie van een bedrijf met lokale aanwezigheid en tegelijkertijd een groot internationaal netwerk de doorslaggevende factor om met Amadys in zee te gaan.

Fiberklaar is een open netwerkoperator die glasvezelnetwerken in Vlaanderen ontwerpt, bouwt en beheert. Telecomaanbieders kunnen hierop hun diensten (telefonie, internet, digitale tv, cloud) aanbieden aan bewoners en bedrijven. Tegen 2028 wil het bedrijf anderhalf miljoen woningen en bedrijven voorzien van fiber. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-22T09:51:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.