Intel splitst divisie autonome auto’s af

De Mobileye Intel Ford Mondeo.

Chipbakker Intel heeft plannen om Mobileye, het dochterbedrijf dat zich bezighoudt met autonome voertuigen, af te splitsen en naar de beurs te brengen. Dat meldt de Wall Street Journal en is bevestigd door Intel. Medio volgend jaar zou een en ander concreet moeten zijn.

Mobileye ontwikkelt camera- en radarsystemen waarmee voertuig zelfstandig kunnen rijden. Intel kocht het Israëlische bedrijf in 2017 (toen drie jaar beursgenoteerd) en legde er vijftien miljard dollar voor op tafel. Sindsdien gaat het goed met Mobileye. In het derde kwartaal van dit jaar tikte de omzet af op 326 miljoen dollar. Voor heel 2021 rekent Intel op een omzetsprong van veertig procent tegenover 2020. 

Hoeveel de beursgang van Mobileye moet opbrengen, is koffiedik kijken. In de Wall Street Journal schatten bronnen dat een waardering van vijftig miljard dollar niet onmogelijk is. 

Intel wil met de beursgang een graantje meepikken van de grote appetijt van beleggers voor bedrijven die de transport- en autosector op z’n kop willen zetten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-07T11:21:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.