Panduit promoveert huidige cfo tot nieuwe ceo

Panduit ceo

Cfo Shannon McDanie wordt ceo.

Panduit, de Amerikaanse fabrikant van it-accessoires, krijgt vanaf 1 januari een nieuwe ceo. De keuze viel op Shannon McDaniel, de huidige cfo van het bedrijf. Hij volgt Dennis Renaud op, die eind 2021 met pensioen gaat.

Andrew Caveney, de voorzitter van de raad van bestuur van Panduit, vindt dat McDaniel de rol van ceo op een ideaal moment overneemt. ‘Onze investeringshorizon voor de lange termijn, bekwame werknemers en flexibele bedrijfsprocessen hebben ons in staat gesteld een zakelijk momentum op te bouwen tijdens de crisisperiode’, zegt hij. ‘De digitale economie, het streven naar zero CO2-uitstoot en de transitie naar elektrische toepassingen hebben een grote impact op onze markten.’ Volgens Caveney is Panduit goed gepositioneerd om van die hefbomen gebruik te maken.  

‘Ik ben blij met de kans om als ceo van Panduit het bedrijf tijdens zijn volgende groeifase te leiden’, zegt McDaniel. ‘We hebben een geweldige strategie, getalenteerde en toegewijde medewerkers en een innovatieve cultuur, die voortdurend gericht zijn op het creëren van waarde voor onze klanten.’

Na zijn pensionering blijft huidig ceo Renaud de overgang ondersteunen in een adviesrol, gedurende het eerste kwartaal van 2022.

Panduit is een zestig jaar oude fabrikant van it-accessoires, zoals racks voor datacenters. Het hoofdkantoor van Panduit bevindt zich in Tinley Park, Illinois, in de Verenigde Staten en stuurt 112 vestigingen overal ter wereld aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-13T10:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.