Nokia slaat verder weg van herstel in

Nokia heeft in 2021 een omzet gedraaid van zowat 22,2 miljard euro. Dat is drie procent meer dan in 2020. Ook voor dit jaar voorziet het Finse bedrijf een omzetstijging.

Terwijl Nokia het in de begindagen van 5G moeilijk had om een vuist te maken tegen zijn concurrenten, lijkt het bedrijf het vandaag een stuk beter te doen. Sinds Pekka Lundmark in 2020 ceo werd, kon hij de kosten drukken en de uitgaven voor r&d verhogen. Het legde de Finnen geen windeieren. Voor 2021 wordt een operationele winst van ruim 2,1 miljard euro behaald, bij een omzet van iets meer dan 22 miljard. 

Een valse noot was het verlies van een miljardencontract bij de Amerikaanse operator Verizon, waardoor de winst specifiek in het vierde kwartaal daalde met twee procent. Verizon gunde het contract aan Samsung. 

De marges en jaaromzet vertonen desondanks een stijgende lijn. Nokia mikt voor dit jaar op elf à 13,5 procent marge bij een omzet van 22,6 à 23,8 miljard. Voor de komende drie jaar moet dat stijgen naar veertien procent. Ter vergelijking: in 2021 lag de marge op 12,5 procent. Beleggers profiteren mee: voor het eerst in drie jaar zal er opnieuw dividend worden uitgekeerd (acht eurocent per aandeel) en er komt een nieuw programma voor het inslaan van eigen aandelen, waaraan Nokia zo’n zeshonderd miljoen wil besteden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-04T11:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.