Miljoenenlening moet Robovision groeischeut geven

Het Gentse Robovision, gespecialiseerd in computervision-technologie die drijft op ai, heeft een converteerbare lening van tien miljoen euro afgesloten. Dat meldt De Tijd. Het geld moet Robovision internationaal op de kaart zetten.

Het nieuwe geld is afkomstig van een reeks Belgische en Nederlandse investeerders en dient om het commerciële apparaat uit te bouwen en onderzoek en ontwikkeling te ondersteunen. De lening zal ook ingezet worden voor het opzetten van een Series A-kapitaalronde. Na afloop van de lening is ze in aandelen om te zetten. 

Robovision draaide vorig jaar een omzet van bijna negen miljoen euro. Ongeveer een derde van de omzet komt uit landbouwtechnologie, een derde uit de maakindustrie en nog een derde is diverse mix, van retail tot badkamertechnologie. In de landbouw is Robovision bijvoorbeeld bezig met het toepassen van robotica in de Canadese en Amerikaanse tomaten- en komkommerteelt. Dat moet het tekort aan arbeidskrachten opvangen. In de chipproductie helpt Robovision fouten in het silicium detecteren. Het bedrijf telt zo’n 120 werknemers en wordt wereldwijd ingezet in zo’n zeshonderd robots in meer dan dertig landen.

Ceo Jonathan Berte geeft in De Tijd aan dat het bedrijf naar de beurs wil. In de komende achttien maanden moet daarover meer duidelijk komen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-22T09:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.