Eurofiber graaft hart van België open

Eurofiber breidt zijn Belgische glasvezelnetwerk uit met tachtig kilometer vezelkabel. De opdracht voor het project, dat begin volgend jaar voltooid zal zijn, is afkomstig van een grote internationale, onbekend gebleven cloudaanbieder.

Eurofiber zal twee punten van het bestaande Eurofiber-netwerk met elkaar verbinden. Zo komt een nieuwe, 120 kilometer lange glasvezelring tot stand ten behoeve van de driehoek Brussel-Gent-Antwerpen, het economische hart van België.

De nieuwe ring levert capaciteit via een complete 144-vezelkabel die door vijf grote Belgische bedrijfsterreinen loopt. De ring zal ook drie datacentra met elkaar verbinden: LCL West in Aalst, Interxion Digital Realty BRU4 in Zaventem in het oosten en een nieuwe EdgeConnex-faciliteit in Ternat.

‘Deze nieuwe uitbreiding toont aan dat Eurofiber snel verandert van een nationale aanbieder in een pan-Europese speler, zowel organisch als niet-organisch,’ zegt Rhoderick van der Wyck, managing director International Business bij Eurofiber.

‘De digitale transformatie in België gaat steeds sneller, vooral doordat toonaangevende bedrijven kwalitatief hoogwaardige nieuwe glasvezelroutes nodig hebben om hun lokale prestaties te verbeteren en hun ecosystemen uit te breiden naar gebieden die nog niet op het netwerk waren aangesloten.’ 

Het glasvezelbedrijf, tevens aanbieder van cloud-infrastructuuroplossingen, is actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-12T12:34:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.